TPMS wielsensoren

(bandenspanningssensoren)

Buiten ons normale assortiment wielprodukten zoals:

  • centreerringen
  • wielbouten/moeren
  • wielsloten

kunt u bij ons ook terecht voor TPMS (wielsensoren).

Wij beschikken over geavanceerde apparatuur om sensoren te klonen (kopiƫren) en/of defecte sensoren op te sporen en te vernieuwen.

Wat is TPMS (Bandenspanningscontrole) Bandenspanningssensor

TPMS is een betrouwbaar hulpmiddel dat de bandenspanning en temperatuur van alle banden meet terwijl u in de auto zit. De gegevens worden draadloos naar het display op het dashboard verzonden. Het systeem stelt door middel van geluidsignalen en zichtbaar op de display de chauffeur in staat lekkage, lage bandenspanning, te hoge bandenspanning of temperatuur snel te onderkennen. Hierop kan de chauffeur maatregelen nemen.

Waarom TPMS

Iedereen weet dat bandenspanning belangrijk is, maar veel autobezitters zien niet aan de banden dat ze met een te lage bandenspanning rijden. Dat is niet zo wonderlijk. Een verschil van 0,5 Bar is voor een leek nauwelijks te herkennen. Te lage bandenspanning is vaak een oorzaak van ongelukken. Bovendien verhoogt een te lage bandenspanning het brandstofverbruik en de bandenslijtage. Daarnaast vermindert de veiligheid en de wegligging en wordt de remweg een aanzienlijk stuk langer.

Doel van TPMS

De overheid heeft een aantal punten opgesteld voor de verplichte invoering van het TPMS systeem bij nieuwe auto's (v.a. 01-11-2014)

  1. De veiligheid verhogen
  2. De koolmonoxide uitstoot verlagen
  3. Verminderen van het brandstofverbruik
  4. De levensduur van een band te optimaliseren
  5. verhogen van de duurzaamheid
Speel je graag de nieuwste gokkasten? Op onze online gokkasten pagina vind je altijd nieuwe gokkasten die je gratis kunt spelen. Altijd up-to-date de nieuwste gokkasten en fruitmachines van alle bekende aanbieders. Aanbieders als Fruits4Real